Uz augšu

Par Bierhaus

Meistaru brūvētā ‘BierHaus’ alus pasaule

alus darīšanas filozofija, kas atrod atbalsi sirdīs

- Hm, lielisks alus! Kur tu to dabūji?
- Šo alu es izbrūvēju pats. Man vēl palikušas pāris muciņas.


Tieši šādi kaut kad sākās mūsu pazīšanās ar meistaru darītā alus pasauli. Salīdzinājumā ar šāda alus apbrīnojami bagāto garšu prātā pavīdēja nospiedošais vairākums rūpnīcu ražotais pazīstamo marku alus klāsts. Meistaru darītājā alū ir jūtama aldara dvēsele, vēlme ar to kaut ko pateikt, nodot emocijas, atklāt neparastu garšas gammu. Šāda alus garšu var apspriest, minēt, kādas ir tā sastāvdaļas, salīdzināt ar citām šķirnēm.

Iepazīstieties, šis ir Gordons VanHoutans. Viņš ir mūsu aldaris.




“Kādreiz es mācījos un strādāju par arhitektu. Reiz pie manis atnāca draugs, pasniedza alus pudeli bez etiķetes un teica: “Pagaršo, es pats to izbrūvēju!” Šis bija lūzuma brīdis manā dzīvē. Kopš tā laika ir pagājuši 15 gadi. Es mācījos Vācijā, brūvēju alu vispirms ASV, bet šobrīd brūvēju alu Latvijā. Kāpēc es ar to nodarbojos? Es gribu cilvēkus iepazīstināt ar visu garšas daudzveidību un sajūtām, kuras var dāvāt īstu meistaru brūvēts alus. Atnāciet uz ‘BierHaus’ un novērtējiet paši…”

Labu alu var degustēt gluži tāpat kā vīnu


Mēs nolēmām Rīgas centrā radīt vietu, kur īsta alus cienītāji varētu nobaudīt labākās alus šķirnes no visas pasaules. Tad mēs gājām tālāk un atvērām alusdarītavu, kurā mūsu aldaris rada unikālas garšas kompozīcijas un piedāvā tās Jūsu vērtējumam. Mūsu viesmīļi zina, ar kādiem ēdieniem labāk izmēģināt dažādas alus šķirnes. Viņi Jums palīdzēs atrast veiksmīgākās kombinācijas.

Ienāciet ar draugiem pie mums jau šodien


Ar draugiem un Jums tuvajiem cilvēkiem pavadīt vakaru ‘BierHaus’ – nozīmē uzdāvināt sev brīnišķīgu pieredzi un saskarties ar pasaules alus darīšanas tradīcijām. Dažreiz pie mums ir daudz cilvēku. Katram gadījumam rezervējiet sev galdiņu iepriekš.

Mūsu šefpavārs
 



Vadims Sapa dzima 1973. gadā. Savu pirmo zupu pagatavoja kad viņam bija 12 gadi. Tad viņš nolēma kļut par šefpavāru. Savu karjeru restorānu biznesā viņš sāka par šefpavāra palīgu un tagad šajā jomā viņam ir 19 gadīga pierēdze. 2006.gadā viņš kļūva par "ēdināšanas pakalpojumu speciālistu". Viņš izgāja praksi Vācijā un strādāja tādos restorānos, kā "Light House", "Uzbekistan", "Stargorod".

Jaunu alus šķirņu degustācijas


Mums ir sezonas alus šķirnes, kas tiek brūvētas vienīgi attiecīgajā gadalaikā. Mūsu aldaris Gordons arī pastāvīgi eksperimentē un brūvē jaunas alus šķirnes, kas tiek piedāvātas stingri ierobežotos daudzumos (apmēram 400 litru). Kad mums uzrodas jauna alus šķirne, mēs sniedzam atklātu prezentāciju ar degustāciju. Vietu skaits pie mums ir ierobežots, tādēļ uz degustācijām labāk reģistrēties iepriekš.

Uzziniet vairāk par meistaru darīto alus pasauli


Mūsu mērķis – pēc iespējas vairāk pastāstīt par alus darīšanas tradīcijām un kultūru. Parakstieties uz mūsu informācijas izsūtīšanu, lai saņemtu interesantus materiālus, paziņojumus par degustācijām un vienmēr pirmie uzzinātu par mūsu jaunumiem un pasākumiem.

 
Rezervēšana

Sazinieties ar mums

Kur atrast

Lāčplēša iela 12
Centra rajons, Rīga, LV-1010

Darba laiks

P. - Pk.: 12:00-23:00
​Se. - Sv.: 12:00-23:00

Kontakti

Phone:(+371) 26-68-68-28 
Email:info@bierhaus.lv

Sekojiet līdzi